04-06-2020


BOUWAANVRAAG VOOR NIEUWE LANDMARK TORONTO INGEDIEND

Kroonenberg Groep en ProWinko hebben in Toronto de bouwaanvraag ingediend voor een nieuwe ‘landmark’ in het hart van de Canadese stad. Het plan: op 1200 Bay Street een gebouw van 87 verdiepingen ontwikkelen.

Het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron, die eerder de Pritzer Prize wonnen, tekenen voor het ontwerp. Canadees architectenbureau Quadrangle zal hen lokaal bijstaan.

Het ontwerp van de ranke toren wordt gekenmerkt door het aanzicht met een 3:1 ratio voor de noord-zuid lengte, ten opzichte van de oost-west lengte. Het gebouw kent een stalen constructie, die door een glazen gevel omringd wordt.

De eerste 15 verdiepingen zijn bestemd voor kantoren en retail. Daarboven komen 332 appartementen verspreid over 64 verdiepingen. De appartementen worden voorzien van verdiepingshoge glazen puien, met als innovatie dat de ramen open kunnen voor frisse lucht.

De bovenste drie verdiepingen zijn gereserveerd voor openbare voorzieningen, waaronder een restaurant en een observatorium.

Voor Kroonenberg Groep is het de eerste ontwikkeling in Canada. ProWinko, dat al sinds 2006 actief is in Toronto en daar ook een vestiging heeft, ontwikkelde er onder meer het Ace Hotel, dat dit jaar zal worden opgeleverd.

Kroonenberg Groep en ProWinko zijn reeds sinds 2016 eigenaar van het bestaande retail en kantoor gebouw aan 1200 Bay Street.