05-02-2024


ZUIDPLEIN 787 GEKOCHT TEN BEHOEVE VAN HERONTWIKKELING

Kroonenberg Groep heeft het pand gelegen aan Zuidplein Hoog 787 verworven. De winkel van 90 m², waar op dit moment geen huurder in gevestigd is, zal gebruikt worden voor herontwikkeling. Samen met de naastgelegen panden op nummer 789-793 en 785 zal één grote winkel worden gerealiseerd van circa 560 m². Het geheel wordt voorzien van een nieuwe pui met een entree op de kop én een entree tegenover C&A.

Winkelcentrum Zuidplein behoort met ruim 60.000 m², circa 160 winkels en circa 13 miljoen bezoekers per jaar tot een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland. In de afgelopen jaren is het winkelcentrum door de gezamenlijke eigenaren getransformeerd en uitgebreid. Naast dat de routing in het centrum is verbeterd, zijn de winkelpuien en plafonds vernieuwd en verhoogd en is het daglicht versterkt. Het winkelcentrum Zuidplein heeft een frisse en moderne uitstraling gekregen met enkele indrukwekkende winkelpuien.

De nieuwe winkel zal naar verwachting medio april 2024 klaar zijn en beschikbaar voor verhuur. Verkoper Patrizia Netherlands BV werd bij deze transactie geadviseerd door Brickstone en Loyens & Loeff. Kroonenberg Groep werd begeleid door Houthoff. Kroonenberg Groep wordt bij de verhuur van Zuidplein bijgestaan door Briq Real Estate en Cushman & Wakefield.