16-01-2024


NEW YORKER HUURT OP ZUIDPLEIN

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met NEW YORKER voor een langjarige huurovereenkomst in winkelcentrum Zuidplein. Het gehuurde betreft een winkelruimte van circa 3025 m² verdeeld over 2 verdiepingen. NEW YORKER is reeds gevestigd op Zuidplein, maar verhuist binnen het centrum.

Winkelcentrum Zuidplein werd in de afgelopen jaren herontwikkeld en uitgebreid. Er werd in totaal 7.000m² winkelruimte toegevoegd evenals 200 extra parkeerplekken. Deze herontwikkeling werd in januari 2023 officieel geopend door burgemeester Aboutaleb. Het winkelcentrum trekt jaarlijks zo’n 12,5 miljoen bezoekers.

Onderdeel van de herontwikkeling was de transformatie van Het Pand, waar voorheen Hema en Scapino gevestigd waren. Op het centrale plein in het winkelcentrum is Het Pand een echte eye-catcher geworden met een gevel die geheel uit LED bestaat. Op deze locatie zal NEW YORKER zich vestigen. Het gehuurde zal begin april aan huurder worden opgeleverd, waarna zij na een korte inbouwperiode hun deuren zullen openen.

Met meer dan 1200 winkels in meer dan 47 landen is NEW YORKER een van Europa’s toonaangevende merken voor jonge mode en biedt trendbewuste klanten de nieuwste mode. In de loop van 50 jaar heeft het bedrijf zijn merk ontwikkeld tot een van de grootste modemerken ter wereld. “Dress for the moment.” is voor hen meer dan alleen een slogan.

Kroonenberg Groep werd bij deze transactie geadviseerd door KroesePaternotte.