09-02-2024


LINDERSHOF IN DORDRECHT VOLLEDIG VERHUURD

Na de eerste bewoners in september te hebben verwelkomd, heeft Kroonenberg Groep  de 32 appartementen in Lindershof inmiddels allen verhuurd. Lindershof is een uniek transformatieproject in het hart van Dordrecht.

Het voormalige iconische warenhuis Lindershuis is omgetoverd tot een prachtig residentieel gebouw waarbij op de begane grond en eerste verdieping aan de winkelstraatzijde commerciële ruimte behouden is gebleven voor bestaande huurder Costes. Met aandacht voor detail en behoud van historische elementen is Lindershof een voorbeeld van geslaagde stadsvernieuwing.

De gevels van het gebouw zijn met de grootste zorg hersteld volgens het ontwerp van architectenbureau Rijnboutt, waarbij oud en nieuw naadloos in elkaar overvloeien dankzij subtiel geplaatste ramen. Kroonenberg Groep gaf architect Tim Versteegh opdracht binnen  de bestaande structuur van het gebouw woningen te ontwerpen. Het resultaat: 32 prachtige appartementen die op ingenieuze wijze zijn ingepast.

Aan de kopse zijde van het Lindershuis bleef Costes gevestigd, wat de levendigheid van de winkelstraat behoudt. Aan de achterzijde van het gebouw openen de appartementen zich met industriële balkons naar een sfeervol binnenhof, dat rust en beslotenheid biedt aan de bewoners. Bovendien is het voormalig lichthof van het Lindershuis in het monumentale deel van het gebouw opnieuw geopend, wat de aangelegen maisonnettes voorziet in een open en lichte entree op deze bovenste verdiepingen.

Met de volledige verhuur van alle appartementen in Lindershof komt het ambitieuze ontwikkelingstraject tot een succesvolle afronding. Kroonenberg Groep werd in de verhuur bijgestaan door Q Makelaars.