19-01-2024


CENTRE VILLE IS KLAAR VOOR OPLEVERING

Centre Ville, het nieuwe appartementencomplex op de hoek van de Kanaalstraat en Heereweg in Lisse, is klaar voor oplevering. Op vrijdag 19 januari vond de symbolische sleuteloverdracht plaats tussen Wethouder Jolanda Langeveld, Olaf Nieuwenhuis van Kroonenberg Groep en Kim van der Kroft, de trotse nieuwe eigenaresse van een van de appartementen. De overdracht geeft het startsein voor de oplevering van het project.

Kroonenberg Groep verwierf het bedrijfspand in 2008 van Mijnders Meubelen. In 2015 benaderde de Gemeente Lisse Kroonenberg Groep met het verzoek tot herontwikkeling van het gebouw. Dit vormde het startpunt van het ambitieuze project: de transformatie naar een gebouw dat hoofdzakelijk dient voor residentiële doeleinden, met op de begane grond ruimte voor commerciële invulling.

Tijdens de bestemmingsplanprocedure onderging het originele ontwerp van architect Tim Versteegh enkele aanpassingen, ingegeven door zowel inspraak uit de buurt als veranderingen in de markt voor commerciële ruimtes. De nadruk kwam te liggen op het creëren van een eigentijdse woonomgeving, ingericht op het hybride werken en leven. Centre Ville voorziet in 24 koopappartementen. Zes van deze appartementen zijn verbonden met een commerciële ruimte op de begane grond, gelegen aan de winkelstraat. De ‘blokkendoos’ heeft plaats gemaakt voor een variëteit in volumes, details en kleurgebruik. Door de lichte ruimtes en veel glas in de gevel ontstaat levendigheid die bij een winkelstraat hoort.

Met Centre Ville wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het stadsbeeld van Lisse. Het project belichaamt een naadloze integratie van modern wonen en bedrijvigheid, waarbij respect voor de bestaande stedelijke structuur en de wensen van de gemeenschap centraal staan.

De sloopwerkzaamheden zijn in 2021 van start gegaan en in de zomer van 2022 is de bouw begonnen. Begin februari zullen alle appartementen opgeleverd zijn.