09-02-2021


SWAPFIETS HUURT MOLUKKENSTRAAT 200

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Swapfiets voor een langjarig huurcontract voor het pand aan Molukkenstraat 200 te Amsterdam. Swapfiets gaat het gehele pand, bestaande uit circa 1.400m2 kantoorruimte, huren.

Het pand, dat in 1955 werd gebouwd als hoofdkantoor voor de verbandfabriek Koninklijke Utermöhlen en later in gebruik was als bedrijfsverzamelgebouw, voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Een flinke renovatie was dan ook noodzakelijk, maar wel met zoveel mogelijk behoud van de architectuur. Architect Heyligers design+projects tekende voor het ontwerp, waarbij licht en duurzaamheid centraal staan. Zo is er een gasloze klimaatinstallatie geplaatst en zijn de kozijnen vervangen door gelijkende geïsoleerde aluminium profielen met triple glas. Om de lichtheid van het gebouw te onderstrepen werd een glazen liftschacht met een slanke stalen trap geplaatst die de drie verdiepingen op een ruimtelijke manier verbindt. Daarnaast zijn de ramen in de onderste kantoorlaag aanzienlijk vergroot.

De entree is in oude glorie hersteld waarbij hedendaags comfort wordt toegevoegd. Elektrische glazen schuifdeuren en een royale en transparante entreehal verwelkomen de nieuwe huurder.

Swapfiets is ’s werelds eerste ‘bicycle as a service’ bedrijf. Het werd in 2014 opgericht in Nederland en groeide snel uit tot een van de meest toonaangevende leveranciers van micromobiliteit in Europa. Sinds september 2020 heeft Swapfiets meer dan 220.000 leden in Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk en Italië. Het concept van Swapfiets is vrij eenvoudig: voor een maandelijks vast bedrag hebben Swapfiets-leden altijd een werkende fiets. Swapfiets is in Nederland beschikbaar in meer dan 25 steden.

Met de oplevering van het kantoorpand aan de Molukkenstraat 200, is de transformatie van het gehele gebied bijna afgerond. In 2018 werd het deel, dat al jaren in gebruik was als meubelwinkel, na een ingrijpende verbouwing opgeleverd aan AH XL. Daarbij werd ook een nieuw parkeerterrein op het dak gerealiseerd. In 2020 werd ook het parkeerterrein voor Praxis heringericht en werd een doorgang gecreëerd waarmee een verbinding is gemaakt tussen de terreinen van Praxis en Albert Heijn XL.  Dit jaar zullen ook de laatste winkelruimten worden verbouwd waarmee er nog 1.100 m2 winkelruimte beschikbaar komt. Naast AH XL en Praxis zijn ook Big Bazar en SmartFit gevestigd op het terrein.

Kroonenberg Groep werd in deze transactie bijgestaan door Van Gool Elburg in samenwerking met Van Dijk en ten Cate.

Lees hier meer over het project