12-03-2021


KROONENBERG GROEP CONTINUEERT SPONSORING AAN VOEDSELBANK

Drie jaar geleden startte een mooie samenwerking: Kroonenberg Groep sloot een leaseovereenkomst voor de Voedselbank voor 2 gekoelde bussen om verse producten bij supermarkten op te halen. Deze bussen reden dagelijks door Amsterdam om ervoor te zorgen dat het verse en gezonde voedsel snel en goed vervoerd kon worden.

Nu de wereld er iets anders uitziet, zijn ook de uitdagingen voor de voedselbank anders. Om hierbij te ondersteunen heeft Kroonenberg Groep voor de komende drie jaar een nieuwe leaseovereenkomst gesloten, voor een Volkswagen Crafter met laadklep. Deze nieuwe bus geeft de voedselbank meer ruimte en dus ook meer mogelijkheden voor efficiënt vervoer.

De Corona-crisis heeft ook op de voedselbank Amsterdam een grote impact. Sinds de start van de coronacrisis is het aantal klanten met meer dan 45% gegroeid. Daarmee staan zij voor de uitdaging om elke week bijna 4800 Amsterdammers (1750 kinderen) van een voedselpakket te voorzien. Dat vraagt niet alleen om voldoende donaties van producenten, supermarkten & particulieren, ook heeft het een grote impact op de logistiek en de aanvoer van voedseldonaties. De nieuwe bus zal een belangrijke bijdrage kunnen leveren in het dagelijkse vervoer van voedsel.

Lesley Bamberger, CEO Kroonenberg Groep, vindt het voor de hand liggen dat de samenwerking met Voedselbank Amsterdam is verlengd: “Deze tijd vraagt erom te kijken naar goede initiatieven in de stad die ondersteuning nodig hebben. Dat wij er op deze manier aan kunnen bijdragen dat de voedselbank de steeds groter wordende vraag ook op logistiek vlak aan kan, vinden wij heel belangrijk.’’

Voedselbank Amsterdam is bijzonder verheugd met de steun van Kroonenberg Groep, omdat met deze nieuwe bus de logistieke processen een stuk eenvoudiger worden. Hiermee kunnen ze het groeiend aantal klanten wekelijks ondersteunen met voedsel. Kroonenberg Groep zorgt er mede voor dat Voedselbank Amsterdam een belangrijke bijdrage kan blijven leveren aan het voorkomen van voedselverspilling enerzijds en het bijstaan van armoedebestrijding anderzijds.