03-11-2021


BOUW QUARTZ BEREIKT HOOGSTE PUNT

Op een van de meest prominente locaties in Buitenveldert ontwikkelt Kroonenberg Groep een nieuw icoon van internationale allure: Quartz. En deze icoon heeft haar hoogste punt bereikt. Dat werd gevierd met het hijsen van een feestelijke Q in bijzijn van architecten, aannemer en ontwikkelaar.

Quartz maakt onderdeel uit van Q Residences: een unieke plek om te wonen en bestaat uit twee torens, de noordelijk gelegen high-rise Quartz en de zuidelijk gelegen low-rise Qube. Het wooncomplex combineert een perfecte ligging met de hoogwaardige architectuur van Studio Gang uit Chicago, een van de meest gerenommeerde architectenbureaus ter wereld, en Rijnboutt uit Amsterdam. Q Residences is een nieuwe landmark, met 248 huurappartementen en een plaza ontworpen door Piet Oudolf i.s.m. Deltavormgroep.

Aannemer JP van Eesteren is verantwoordelijk voor de bouw van Q Residences. Marco Peppel, directeur JP van Eesteren “De bouw van dit markante gebouw verloopt super. Je ziet het iconische ontwerp met de dag tot leven komen. Mijn complimenten aan iedereen die hier zijn steentje aan bij draagt. Ik kijk ook uit naar de komende bouwfase. We starten namelijk met het monteren van de sierlijke, golvende gevelelementen die Quartz haar mooie gezicht geven. Een technisch uitdagende klus, waarvoor we behoorlijk wat van ons bouw-IQ moeten aanspreken!”

Lesley Bamberger, CEO Kroonenberg Groep: ‘Twee jaar geleden stonden we hier met elkaar om de eerste paal de grond in te slaan. Nadat de funderingen en ondergrondse parkeergarage gerealiseerd waren, ging de bouw boven de grond verder. Het was prachtig om te zien hoe beide torens steeds verder verrezen. Qube bereikte eind september haar hoogste punt, nu is het de beurt aan Quartz. Hier wordt een nieuwe icoon in Amsterdam gerealiseerd.’

NEOO is als gedelegeerd-ontwikkelaar betrokken bij de ontwikkeling van Q Residences. Neno Markovic, Partner NEOO: ‘We zijn trots dat we samen met alle betrokken partijen zo een hoogwaardig wooncomplex mogen realiseren met een bijpassend hoog serviceniveau.

Met haar imposante hoogte vormt Quartz het natuurlijke scharnierpunt tussen de hoogbouw van de Zuidas en de laagbouw dat typisch is voor het stadsdeel. De toren markeert straks een plek van internationale allure en vol nieuwe kansen voor jonge gezinnen en een brede groep mensen die de volgende stap willen zetten.’.

De bouw van Q Residences ligt op schema. Derhalve zullen de woningen eind Q2 2022 opgeleverd worden aan de eerste bewoners. De verhuur van de woningen start begin 2022.