Real Estate Real Estate
Investment Investment
Development Development

Metropool | Almere

Aan weerszijden van de entree van station Almere Centrum worden twee leegstaande kantoorgebouwen getransformeerd tot woningen. Op beide vierlaagse gebouwen worden twee extra verdiepingen geplaatst, waardoor er 67 appartementen kunnen worden gerealiseerd. De appartementen zullen in omvang gaan variëren tussen circa 65m2 en 140m2. Het merendeel van de appartementen wordt uitgevoerd als maisonnette waardoor de woningen een op de zon georiënteerd balkon of loggia zullen krijgen.

Als onderdeel van de herontwikkeling zullen de bestaande onderdoorgangen onder de gebouwen worden dichtgezet. Er zal een bredere en hoge nieuwe passage voor terugkomen vanaf het Stationsplein naar het Busplein parallel aan het Spoorbaanpad. De commerciële ruimtes die in de plint van de gebouwen gelegen zijn, zullen worden heringedeeld en sluiten qua uitstraling aan bij de aanpassingen van de bovenbouw.

De commerciële ruimtes in de plint van de aangelegen wooncomplexen van woningcorporatie Ymere krijgen ook een upgrade. Alle winkels krijgen nieuwe puien. Daarnaast zal de bestaande luifel worden verwijderd en zullen voor de winkels aan het Stationsplein nieuwe luifels worden gerealiseerd.

De herontwikkeling van de Stationoffices is een project van eigenaar Kroonenberg Groep, die hierbij samenwerkt met gedelegeerd ontwikkelaar 3W real estate en architectenbureau Paul de Ruiter Architects.

stationsgebied
stationsgebied
stationsgebied
stationsgebied
stationsgebied