Real Estate Real Estate
Investment Investment
Development Development

Q Residences | Amsterdam

Op een van de meest prominente locaties in Buitenveldert verrijst een nieuw wooncomplex: Q Residences. De noordelijke high-rise Quartz is een landmark; een iconisch ontwerp van Studio Gang, een van de meest gerenommeerde architectenbureaus ter wereld. De zuidelijk gelegen low-rise Qube maakt het beeld compleet: Q Residences combineert een perfecte ligging met hoogwaardige architectuur. Het nieuwe wooncomplex telt 248 huurwoningen, een prachtig aangelegd plaza tussen de gebouwen, ruimte voor horeca, lifestyle en retail op de begane grond en circa 130 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage.

Video

Website

DE ARCHITECTEN

Q Residences is het eerste Europese project van Studio Gang, het toonaangevende architectenbureau uit Chicago, dat zal worden gebouwd. Studio Gang benadert architectuur op een innovatieve manier – niet alleen esthetiek maar ook de sociale functie en de manier waarop wordt omgegaan met natuur in de stad spelen een rol in het ontwerpproces. Al die elementen komen samen in Q Residences: een stedelijke sculptuur met een kosmopolitische uitstraling. Het bekende Nederlandse architectenbureau Rijnboutt is betrokken als co-architect. Piet Oudolf werkt samen met Deltavormgroep aan de invulling van de plaza. En Studio Piet Boon is verantwoordelijk voor de woningindeling en onderdelen van het interieur.

DE ONTWIKKELAARS

Q Residences is typerend voor de werkwijze van Kroonenberg Groep, dat meerwaarde wil creëren en kwaliteit wil toevoegen. Daarom wordt aan de Buitenveldertselaan niet zomaar een woontoren neergezet, maar verrijst hier een landmark van internationale allure. Voor de ontwikkeling van Q Residences werkt Kroonenberg Groep samen met NEOO, dat gespecialiseerd is in complexe en multifunctionele vastgoedprojecten.