Q Residences | Amsterdam

Luxe wonen in de groenste wijk van Amsterdam, waar door de hoge ramen de schoonheid van de omgeving naar binnen wordt getrokken. Dat is het leven in Q Residences.

De noordelijke high-rise Quartz is een landmark; een iconisch ontwerp van Studio Gang, een van de meest gerenommeerde architectenbureaus ter wereld. De zuidelijk gelegen low-rise Qube maakt het beeld compleet: Q Residences combineert een perfecte ligging met hoogwaardige architectuur. Het nieuwe wooncomplex telt 248 huurwoningen, een prachtig aangelegd plaza tussen de gebouwen, ruimte voor horeca, lifestyle en retail op de begane grond en circa 130 parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage.

 

Amsterdam is een landmark rijker: lees hier over de opening van Q Residences

Timelapse: 3 jaar bouwen in 10 seconden

Projectwebsite Q Residences

DE ARCHITECTEN

Q Residences is het eerste Europese project van Studio Gang dat is gebouwd. Het toonaangevende architectenbureau uit Chicago benadert architectuur op een innovatieve manier – niet alleen esthetiek maar ook de sociale functie en de manier waarop wordt omgegaan met natuur in de stad spelen een rol in het ontwerpproces. Al die elementen komen samen in Q Residences: een stedelijke sculptuur met een kosmopolitische uitstraling. Het bekende Nederlandse architectenbureau Rijnboutt is betrokken als co-architect. Piet Oudolf werkt samen met Deltavormgroep aan de invulling van de plaza. En Studio Piet Boon is verantwoordelijk voor de woningindeling en onderdelen van het interieur.

DE KUNST

‘Hers’: een zes meter hoog, in brons gegoten sculptuur waarin het Q Residences logo tot uiting komt, is een markante verschijning op de plaza, waar ze de entrees van Quartz en Qube markeert. Het kunstwerk van Studio Job symboliseert onder meer de creativiteit van de vrouwelijke architect.

Kunst is een belangrijk onderdeel van Q Residences. Al vanaf de straat trekt een grafisch verticaal zwart-wit-goud patroon de aandacht. Het is de kunstige raambekleding, zichtbaar door de glazen pui, die ontwerpstudio Inside Outside maakte voor de lobby van Quartz. Aan het plafond kleurt de one-of-a-kind bronzen lichtsculptuur GingerBlimp van vormgever/ kunstenaar Frederik Molenschot aangenaam de lobby. Een bijna vijf meter hoog schilderij van Steve te Pas maakt het geheel helemaal af.