20-05-2021


KWANTUM EN DOPPIO HUREN GERENOVEERD PAND IN AMSTERDAM ZUID

Kroonenberg Groep heeft huurovereenkomsten gesloten met respectievelijk Kwantum en Doppio voor het prachtig gerenoveerde pand gelegen op de hoek van de Ferdinand Bolstraat en Eerste Jan van der Heijdenstraat. Kwantum huurt circa 225 m² op begane grond en 110 m² in de kelder, Doppio huurt circa 86 m².

Het pand werd in de afgelopen periode zeer grondig gerenoveerd naar ontwerp van architect Daniel Peters van DAMAST architects. Hierbij werd goed gekeken naar de geschiedenis van het pand, waarvan alle originele details in de loop van vele jaren en verbouwingen waren verdwenen. Het ontwerp sluit aan op het historische karakter van de straat, met een eigentijdse, chique twist. De gevel is gemaakt van zwart staal, gecombineerd met grote verlijmde glazen puien, waarmee de winkel een aantrekkelijk uitstraling krijgt. Tevens werd het pand teruggebracht naar de oorspronkelijke indeling voor twee winkels met respectievelijk een entree aan de Ferdinand Bolstraat en een entree aan de Eerste Jan van der Heijdenstraat.

Bij oplevering was het pand aan de Ferdinand Bolstraat 114 – 118 al verhuurd aan Kwantum die hier haar eerste winkel in de binnenstad opent op vrijdag 21 mei. Hiermee maakt Kwantum maatwerk raambekleding en vloeren toegankelijk voor de stadsbewoner. Hierbij vormen de verminderde mobiliteit van de stadsbewoner en de groeiende vraag naar totaaloplossingen voor raam en vloer – niet alleen het maatwerkproduct , maar van advies en product tot inmeten en ophangen of monteren – het uitgangspunt voor deze winkel.

De winkel van Doppio heeft zijn entree aan de Eerste Jan van der Heijdenstraat 115. Doppio is crossover tussen een fiets en een scooter. De fiets is ontwikkeld als oplossing voor de mobiliteitsproblemen in de steeds drukker wordende steden. Doppio onderscheidt zich door kwaliteit, comfort en service en heeft een leidende positie in het segment van de tweezits e-bikes. De winkel zal in de zomer open gaan.

Kroonenberg Groep werd in de verhuur geadviseerd door Kroese Paternotte. Kwantum werd bijgestaan door Big Box Retail.