05-11-2020


Nieuwe woningen winkelcentrum Hoogvliet

Het beeld is in winkelcentra al langer bekend: leegstand op de eerste verdieping. Zeker als het aanbod aan winkels redelijk verzadigd is. Dat bleek ook zo te zijn in Winkelcentrum Hoogvliet. Kroonenberg Groep zag hierin een kans: winkels concentreren op de begane grond en woningen ontwikkelen op de verdieping.

Het begon met een pilot: in 2018 werden elf woningen gerealiseerd in een aantal lege winkelverdiepingen. Het bleek een succes, alle woningen werden heel snel verhuurd. Om die reden werden in de afgelopen periode nog eens zeven woningen op diverse locaties in het winkelcentrum gerealiseerd, die ook snel werden verhuurd. Begin oktober zijn 19 nieuwe appartementen opgeleverd boven de Albert Heijn.

Michiel Schröder, projectontwikkelaar bij Kroonenberg Groep: ‘Het doet ons goed om te zien dat de woningen aanslaan. We hebben samen met de makelaar goed gekeken naar de vraag in Hoogvliet. Er bleek sprake van woningschaarste. De vraag is vooral groot bij twee doelgroepen: jongere stellen uit de buurt en ouderen die het fijn vinden dicht bij een winkelcentrum te wonen’.

De woningen worden instap klaar opgeleverd en zijn o.a. uitgerust met een ruime woonkamer, luxe open keuken, vloerverwarming, 2 of 3 slaapkamers, complete badkamer en een verrassend grote buitenruimte van gemiddeld 25 m². De woonoppervlaktes variëren van circa 90m² tot en met 115m².

Voor de buitenzijde is gekozen voor een eenduidige uitstraling van de woningen, met dezelfde gevels en kozijnen. Allen hebben uitzicht op een mooie binnentuin, die van buitenaf niet zichtbaar is. Michiel Schröder: ‘We hebben veel energie gestoken in het creëren van een comfortabel en luxe gevoel. Daarmee bieden we huurders meer leefbaarheid dan je op deze locatie zou verwachten. Dat zie je ook terug in het gebruik van hoogstaande materialen en het hoge afwerkingsniveau. Mensen die komen kijken, zijn echt positief verrast met wat ze zien.’

Gelijktijdig met de bouw van de woningen is de buitenkant van het winkelcentrum aangepakt. Zowel Albert Heijn als Dirk van de Broek heeft een imposante nieuwe entree gekregen, winkels zijn voorzien van nieuwe puien en alles is opnieuw geschilderd. Daarmee heeft het gehele gebied een enorme upgrade gekregen, wat het verblijfsgevoel in het winkelcentrum heel goed doet. Binnenkort wordt gestart met de bouw van 10 appartementen boven de vernieuwde Dirk, de locatie van de voormalige Bristol.