31-01-2020


KROONENBERG GROEP VERKOOPT BERGHAUS PLAZA AAN BOELENS DE GRUYTER

Vastgoedontwikkelaar Boelens de Gruyter heeft het bedrijfspand Berghaus Plaza, nabij het Amsterdamse World Fashion Centre in Amsterdam-West, overgenomen van Kroonenberg Groep. De naastgelegen bedrijfspanden The Fashion House en Modrôme waren al in bezit van Boelens de Gruyter. Bovenop deze drie bedrijfspanden zal een nieuwe woonwijk met zo’n 600 woningen worden gerealiseerd.

“We zijn verheugd dat de verwerving van Berghaus Plaza ons in staat stelt circa 600 noodzakelijke  woningen aan de Amsterdamse woningvoorraad toe te voegen”, aldus directeur Maarten de Gruyter van Boelens de Gruyter. De vastgoedontwikkelaar verwierf het bedrijfspand samen met lange termijn partner, de wereldwijde toonaangevende vastgoedinvesteerder Round Hill Capital.

Een groot deel van de woningen wordt gerealiseerd door op bestaande kantoorpanden nieuwe woningen te bouwen, we creëren als het ware een wijk op een wijk”, aldus Maarten de Gruyter. “Tegelijk maken we het gebied toegankelijk en voegen we groen en voorzieningen toe.”

Met dit plan wordt verbinding gelegd tussen verschillende delen van het gebied door het toevoegen van bruggen en het creëren van een openbaar toegankelijk plein. Verder zullen alle woningen duurzaam worden ontwikkeld met onder andere groene daken. Het ontwerp van het stedenbouwkundig plan is afkomstig van KCAP Architects & Planners. Architecten zijn Heyligers Design + Projects en MVSA.

Algemeen directeur Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep: “Wij hebben besloten om Berghaus Plaza te verkopen en niet zelf te gaan ontwikkelen gezien de complexiteit en doorlooptijd van dit project. Wij danken Boelens de Gruyter voor de plezierige samenwerking tot nu en wensen hun heel veel succes.”

Fotografie: Studio de Nooyer