14-07-2020


KLARNA EN HINES HUREN AAN ROKIN 69 

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Klarna Group voor een langjarige huurovereenkomst aan het Rokin 69 te Amsterdam. Het gehuurde betreft circa 730 m2 verdeeld over souterrain, begane grond en eerste verdieping. Ook werd met Hines overeenstemming bereikt voor een langjarige huurovereenkomst voor circa 275 m2 op de 2e verdieping. Het pand werd afgelopen jaar hoogwaardig herontwikkeld naar een state of the art kantoorgebouw.

Klarna heeft als doel om betalen te vereenvoudigen. Dit doen ze door consumenten aankopen eerst te laten ontvangen voor ze deze afrekenen. Tegelijkertijd nemen ze de potentiële krediet- en frauderisico’s van de webwinkelier over. Op dit moment is Klarna één van de snelst groeiende bedrijven in Europa. De Klarna Group heeft meer dan 3000 medewerkers en is actief op 17 markten. Ze bedienen meer dan 85 miljoen consumenten en werken samen met 200.000 webwinkels.

Hines is ’s werelds grootste belegger en ontwikkelaar en vindt zijn oorsprong in Houston. Sinds 2017 is het bedrijf ook actief in Nederland, waarbij het zich vooralsnog toelegt op beleggingen. Het bedrijf werd in 1947 opgericht door Gerald D. Hines, de naamgever van het bedrijf.

Kroonenberg Groep wordt in de verhuur van Rokin 69 bijgestaan door Van Dijk en ten Cate collegiaal met van Gool Elburg.