HOOGVLIET | ROTTERDAM

Winkelcentrum Hoogvliet in Rotterdam heeft een zeer divers aanbod: in totaal zo’n 100 winkels van grote ketens en kleinere, lokale retailers, diverse horecabedrijven, een bibliotheek en een stadswinkel. Het winkelcentrum van circa 30.000 m² is grotendeels om het plein 'de Binnenban' heen gebouwd. In en naast Hoogvliet worden tal van evenementen georganiseerd. Deze maken het gebied nog levendiger en het winkelcentrum aantrekkelijk voor jong en oud. Boven Hoogvliet bevinden zich zo’n 191 huurwoningen. Deze appartementen zijn ideaal gelegen vlakbij uitvalswegen, openbaar vervoer en natuurlijk winkels en horecagelegenheden. 

 

Hoogvliet is volop in ontwikkeling. Zo is het oude ABN AMRO kantoor herontwikkeld tot een grote winkel met daarboven vier woningen met dakterras. Boven Sport2000 zijn zeven woningen gerealiseerd met open patio’s. Op de eerste verdieping van de voormalige Roobol komen nog eens zes woningen.

De grootste transformatie vindt plaats in het winkelgebied van Albert Heijn. Oude winkelruimtes op de eerste verdieping worden herontwikkeld tot twintig woningen. Huurders op de begane grond kregen een andere plek in het winkelcentrum. Hierdoor werd ruimte gecreëerd om de hele begane grond te verbouwen tot een Albert Heijn XL.