LINDERSHOF | DORDRECHT

Een transformatie van het Lindershuis in Dordrecht: in het voormalig iconische warenhuis zijn 32 hoogwaardige appartementen gecreëerd.
Aan de voorzijde van het Lindershuis is Costes gevestigd, op de begane grond en over de gehele eerste verdieping. Aan de achterzijde komen de woningen uit op een binnenhof met een besloten karakter.

Binnen de kaders van een bestaande structuur zijn woningen logisch en zodanig ingepast naar ontwerp van Tim Versteegh Architects, dat iedere vierkante centimeter is benut. De gevels van het gebouw zijn naar ontwerp van architectenbureau Rijnboutt hersteld en op subtiele manier voorzien van ramen, waardoor oud en nieuw nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.
Aan de achterzijde van het gebouw is een hof ontstaan. De tuinen van de appartementen op de begane grond zijn verhoogd, om enige privacy tussen privé en semi-openbare ruimte vorm te geven. Industriële balkons tekenen de gevel aan deze zijde en bieden buitenruimte voor de verdiepingen.

In het dak van het monumentale deel van Lindershof is het oorspronkelijke lichthof van het voormalig warenhuis, dat deels nog aanwezig was, weer open gemaakt. Door in dit lichthof een patio en buitenruimte te creëren, hebben de maisonettes op deze bovenste verdiepingen een open en lichte entree.