HOOGSTRAAT | ROTTERDAM

De Hoogstraat in Rotterdam heeft veel potentie, mede dankzij een uitstekende ligging: tussen de Markthal en de Koopgoot. Hoogstraat 170 is een van de eerste naoorlogse gebouwen in Rotterdam. Hier was ooit naaimachinehandel Singer gevestigd. De naastgelegen panden zijn tussen 1950-1954 gebouwd. Het uitgangspunt van de recente herontwikkeling van Hoogstraat 168 – 172 was het wederopbouwkarakter van de panden.

De niet-oorspronkelijke uitbouw aan de Vlasmarkt is daarom gesloopt. Deze heeft plaats gemaakt voor een hoge, glazen entree. De karakteristieke gevels van de drie gebouwen zijn versterkt en intact gelaten. Binnen is het gehele betonskelet gesloopt. Hierdoor kunnen er over de drie panden gelijke verdiepingen worden gecreëerd met bouwconforme plafondhoogtes. De begane grond en eerste verdieping bieden ruimte voor een spectaculaire winkel. Op de bovengelegen drie verdiepingen zijn negen appartementen gerealiseerd.

Voor de reconstructie is donorstaal gebruikt: alle stalen balken komen uit andere gebouwen. Hoogstraat 168-172 is het eerste gebouw in Nederland dat een constructie van hergebruikt staal heeft.

Hoogstraat
Hoogstraat
Hoogstraat