Nieuwezijds Voorburgwal | Amsterdam

Aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225 waren ooit de voormalige drukkerij en de redactiekantoren van de Telegraaf gevestigd. Vanaf de straat is de markante en spectaculaire pershal nog zichtbaar. Het rijksmonument, in 1930 ontworpen door architect J.F. Staal en toonbeeld van het functionalistische bouwen, wordt nu herontwikkeld tot een nieuwe landmark in de historische binnenstad van Amsterdam.

Met het verwijderen van de later aangebrachte verdiepingsvloer wordt de pershal weer in ere hersteld. Bovenin het monument komt een panoramaverdieping met een adembenemend uitzicht op de stad. Verder wordt op verscheidene plekken daglicht gecreƫerd, een koppeling gemaakt met de Kalverstraat en een uitgekiende, tweeledige routing aangelegd. De herontwikkeling maakt van het voormalige kranten- en bankgebouw wederom een uitgesproken icoon. Uitermate geschikt voor een ambitieus programma van hoogwaardige kantoren, retail en wonen. Rijnboutt tekent voor het ontwerp.