16-11-2023


ALBERT HEIJN HUURT WINKELRUIMTE AAN BUITENVELDERTSELAAN 156 TE AMSTERDAM

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Albert Heijn voor een huurovereenkomst voor de winkel gelegen aan de Buitenveldertselaan 156 te Amsterdam.

Het betreft een winkelruimte van 966 m² verdeeld over de begane grond en kelder.

Het pand gelegen aan de Buitenveldertselaan 148 – 156 is eind 2022 casco gesloopt waarbij de bestaande betonstructuur is gehandhaafd. Naar ontwerp van Dam & Partners Architecten wordt het gebouw herontwikkeld, waarbij het wordt voorzien van een nieuwe gevel en er een extra verdieping en dakterras aan het pand wordt toegevoegd. Het gebruik van lichtgrijs natuursteen, donker getinte keramische tegels en aluminium kozijnen geven het gebouw  een industrieel karakter. Door het toevoegen van nieuwe gevelelementen, bestaande uit diepe kaders ingevuld met aluminium profielen, krijgt het gebouw een meer transparante uitstraling op alle verdiepingen. Op de begane grond is door het toepassen van grote glaspanelen de relatie tussen binnen en buiten versterkt.

Op de begane grond is naast de nieuwe Albert Heijn tevens een entree voor de bovengelegen vier verdiepingen met kantoorbestemming. In totaal wordt er 3.300 m² kantoorruimte gerealiseerd.  Het gerenoveerde pand heeft ook van binnen een industriële look met betonnen constructies en zichtinstallaties. De locatie van het pand is ideaal, omdat het grenst aan een kleinschalig winkelgebied en op steenworp afstand van de prestigieuze Zuidas.

De oplevering aan Albert Heijn heeft deze week plaatsgevonden, na een korte inbouwperiode zal de winkel 12 december haar deuren openen.

De bovengelegen kantoren worden 2e kwartaal 2024 opgeleverd. Kroonenberg Groep wordt in de verhuur van de kantoren bijgestaan door Van Dijk & Ten Cate.