06-03-2019


WINKELCENTRUM KEYSERSTROOM GEOPEND

Geen bouwhek of steiger meer in zicht, het einde van de herontwikkeling is een feit: het compleet vernieuwde winkelcentrum Keyserstroom is geopend. De gedateerde paden hebben plaatsgemaakt voor een ruime, hoge en lichte passage die uitmondt op een centraal plein waar een vide van 300 m² gecreëerd is, wat een meer open, licht en transparant beeld geeft. De herontwikkeling bood gelegenheid om naast de huidige winkels, aanpassingen voor nieuwe winkelformules en verblijfsfuncties toe te voegen, waaronder een bioscoop en horeca met een terras aan de voorzijde. Tevens is de parkeergarage opgeknapt en heeft de Gemeente Meppel de Kruisstraat heringericht.

In oktober werd de eerste fase van de herontwikkeling van de Keyserstroom afgerond en namen Team Kappers, Van Haren en Kruidvat hun intrek in het winkelcentrum. In december kreeg Phone House haar vernieuwde entree en opende ook het Luxor Theater de deuren. Deze bioscoop met vier zalen en 360 stoelen is een echte aanwinst voor Meppel. Dat het publiek de komst van de bioscoop omarmt, blijkt uit het feit dat binnen een maand de 10.000e bezoeker kon worden verwelkomd.

Woensdag 6 maart opent Het Postkantoor, de horecagelegenheid aan de voorzijde van de Keyserstroom, officieel haar deuren voor publiek. Het Postkantoor is een gezellig Grand Café waar beleving en lekker eten centraal staan. De gelegenheid is open voor een kopje koffie, lekker lunch, borrel of diner. Tevens is er de mogelijkheid om een arrangement te reserveren waarbij een bezoekje aan de bioscoop wordt gecombineerd met een gezellig etentje.

De Keyserstroom is de afgelopen jaren ingrijpend verbouwd naar ontwerp van architect E-UP Design. Kroonenberg Groep werkte in deze ontwikkeling samen met E.CP.

In het winkelcentrum  heeft een aantal winkelunits nog geen definitieve bestemming gekregen. Hiervoor wordt op dit moment met verschillende geïnteresseerden gesproken.