17-04-2019


GIJSBRECHT HUURT VAN LEIJENBERGLAAN 320

Kroonenberg Groep heeft Van Leijenberglaan 320 verhuurd aan restaurant Gijsbrecht. Op deze unieke locatie aan het water en omgeven door het groen van het Gijsbrecht van Aemstelpark, zal begin april dit nieuwe restaurant haar deuren openen. Op deze locatie was voorheen het legendarische restaurant Halvemaan gevestigd, van de in februari overleden chef-kok John Halvemaan.

Het motto van John Halvemaan was: houd het simpel! Dat gedachtegoed zet Gijsbrecht voort. Chef-kok Hessel Blok, voormalig chef van Brut de Mer, is creatief en laat zich niet binden aan één soort stijl. Hij werkt het liefst met lokale en seizoensgebonden producten en groenten zijn bij hem niet ondergeschikt aan vis of vlees. Balans en eenvoud zijn ook hier de sleutelwoorden. Kwalitatief hoogstaand, maar niet voor sterrenprijzen.

De eigenaren van Gijsbrecht Marius Haverkamp, Roger Peetoom en Edwin de Koeyer zijn bekend van de succesvolle horecagelegenheden Morgan & Mees, Kip van ‘t Spit, Brut de Mer, de Wasserette en De Republiek. Mede-eigenaar Robbert Flipse heeft van zijn liefde voor wijn zijn werk gemaakt. Na twee jaar als sommelier voor de familie Caron te hebben gewerkt en met twee wijndiploma’s op zak, zal hij bij Gijsbrecht de taak van gastheer en sommelier vervullen. Tevens mede-eigenaar Esther van Oostenbrugge heeft op veel plekken managementervaring opgedaan. Haar meest recente wapenfeit is het SOHO house en met name de operationele gang van zaken bij Cecconi’s.

Op een prachtige locatie met een bijzondere historie, geleid door een team met ervaring en liefde voor het vak. Restaurant Gijsbrecht is een nieuwe culinaire aanwinst voor Amsterdam. Het restaurant opent op 19 april haar deuren.