11-10-2019


EERSTE PAAL Q RESIDENCES

Kroonenberg Groep heeft samen met alle betrokken partners de eerste paal geslagen van de ontwikkeling van het wooncomplex aan de Buitenveldertselaan in Amsterdam. Met het slaan van de eerste paal is ook de naam van de ontwikkeling onthuld: Q Residences.

Q Residences bestaat uit twee woongebouwen. De noordelijke high-rise Quartz is een landmark; een iconisch ontwerp van het internationaal hoogstaande architectenbureau Studio Gang. De zuidelijk gelegen low-rise Qube maakt het beeld compleet: Q Residences combineert een perfecte ligging met hoogwaardige architectuur.

De officiële handeling van de eerste paal werd naast directeur Lesley Bamberger van Kroonenberg Groep verricht door Jeanne Gang van architectenbureau Studio Gang, Frederik Vermeesch van architectenbureau Rijnboutt; Sander van Oss van mede-ontwikkelaar NEOO; Ton Vaags van aannemer J.P. van Eesteren en Sebastiaan Capel namens de Gemeente Amsterdam.

Lesley Bamberger: “Het is een bijzonder moment om deze eerste paal te slaan, waarmee de bouw officieel start. Met alle partners die hier nauw bij betrokken zijn, kijken wij er erg naar uit dat hier over 2,5 jaar een nieuw icoon van de stad staat.”

Sebastiaan Capel voorzitter bestuurscommissie Zuid: ” “Ik ben enorm blij dat hier zo’n mooi project van de grond is gekomen: 248 woningen, waarvan 99 middenhuur, voor honderden nieuwe bewoners van Amsterdam-Zuid. Dankzij de wil van Kroonenberg Groep om te investeren in de stad en de goede samenwerking met hen is er een prachtig plan. Ik kijk uit naar het verwelkomen van de bewoners als het gerealiseerd is.”

Jeanne Gang: “Het is een historisch moment voor Studio Gang om te starten met de bouw van ons eerste gebouw in Europa. Ik ben dankbaar voor het geweldige team van architecten, ingenieurs, gemeentelijke bestuurders en niet te vergeten onze opdrachtgever die onze visie deelden voor een gedurfd en zeer duurzame architectuur waarmee we tegemoet komen aan de grote vraag naar huisvesting in Amsterdam.”