04-06-2019


BOUWVERGUNNING ONHERROEPELIJK VOOR WOONCOMPLEX BUITENVELDERTSELAAN AMSTERDAM

De bouwvergunning die Kroonenberg Groep heeft verkregen voor het te ontwikkelen wooncomplex aan de Buitenveldertselaan in Amsterdam is onherroepelijk geworden. De ontwikkeling voorziet in een iconische woontoren van 75 meter en een naastgelegen woongebouw van 35 meter. NEOO is voor deze ontwikkeling de gedelegeerd ontwikkelaar.

Doordat de bouwvergunning onherroepelijk is, zijn de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw gestart. Als eerste is hiertoe het huidige parkeerterrein opgeheven. Dit parkeerterrein en de bestaande begane grond vloer worden op dit moment gesloopt.

Volgens planning zal de bouw starten in september 2019. De verwachtte bouwtijd is circa 2,5 jaar.

Voor deze ontwikkeling is Kroonenberg Groep een samenwerking aangegaan met het internationaal hoogstaande architectenbureau Studio Gang Architects uit Chicago. De ontwikkeling voorziet in 248 woningen, waarvan 40% middeldure huur en 60% huurappartementen in de vrije sector. Tussen de gebouwen komt een plaza ontworpen door Piet Oudolf. Op de begane grond komt ca. 500 m² aan commerciële functies. Onder de gebouwen komt een 2 laags parkeergarage voor ca. 130 parkeerplaatsen. Tevens komt er een grote fietsenstalling, met plaats voor meer dan 700 fietsen.

Video