05-12-2018


WINKELPANDEN ZUIDPLEIN ROTTERDAM VERKOCHT

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Riederwaard CV voor de verkoop van de panden aan Zuidplein Hoog 405, 425 en 429 te Rotterdam. De panden maken onderdeel uit van Winkelcentrum Zuidplein.

Riederwaard CV is de ontwikkelcombinatie achter het gebiedsontwikkelingsproject Hart van Zuid Rotterdam en bestaat uit Ballast Nedam en Heijmans. Met de aankoop van de panden aan Zuidplein Hoog is de weg vrij gemaakt om Winkelcentrum Zuidplein uit te breiden. De uitbreiding maakt onderdeel uit van de gebiedstransformatie Hart van Zuid. Naar verwachting zullen de verkochte panden deels gebruikt gaan worden om een logische verbinding te creëren tussen de nieuwe winkels van Hart van Zuid en het bestaande winkelcentrum Zuidplein.

Andere onderdelen van de gebiedstransformatie Hart van Zuid zijn: de upgrade van de Beurs- & evenementenhallen van Rotterdam Ahoy, de aanleg van een stadsboulevard en smart bus terminal, de bouw van een internationaal congrescentrum, theater met bibliotheek en foodcourt evenals de bouw van het reeds nieuw gerealiseerde zwembad aan de Gooilandsingel.