14-02-2018


VOEDSELBANK AMSTERDAM EN KROONENBERG GROEP SLAAN HANDEN INEEN

Voedselbank Amsterdam voorziet wekelijks 1.200 gezinnen van een voedselpakket vanuit 14 uitgiftepunten door de gehele stad.

Voor het verkrijgen van voedsel voor deze gezinnen werkt de Voedselbank samen met onder andere producenten, supermarktketens, groothandels en distributiecentra. Veel voedsel is lang houdbaar, maar de Voedselbank zou hier graag meer verse producten aan willen toevoegen.

Hiervoor wil de Voedselbank dagelijks langs supermarkten rijden om daar de versproducten op te halen die niet meer worden verkocht. Dit kan uitsluitend goed en verantwoord gebeuren in gekoeld vervoer.

Om dit vervoer mogelijk te maken heeft Kroonenberg Groep voor de Voedselbank een leaseovereenkomst gesloten voor 2 gekoelde bussen die dagelijks door Amsterdam zullen gaan rijden. De overeenkomst hiervoor is vooralsnog voor 3 jaar aangegaan.

Lesley Bamberger (CEO) – vindt dat de samenwerking met Voedselbank Amsterdam voor de hand ligt: “Wij hechten er waarde aan een bijdrage te leveren aan goede initiatieven in de stad waarmee voor veel mensen een beetje verschil kan worden gemaakt. Dat wij er op deze manier voor kunnen zorgen dat mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank nu nog gezonder kunnen eten, vinden wij heel belangrijk. En zo helpen we ook om voedselverspilling tegen te gaan.’’

Voedselbank Amsterdam is bijzonder verheugd met de steun van Kroonenberg Groep, omdat daarmee de continuïteit van de Voedselbrigade voor de komende drie jaar gegarandeerd is. De Voedselbrigade, is de organisatie binnen de Voedselbank die verantwoordelijk is voor het ophalen van koel/vers voedsel bij bedrijven die de Voedselbank steunen. De Voedselbrigade wordt door steun van Kroonenberg Groep nu een dagelijkse schakel in het voorkomen van verspilling enerzijds en het bijstaan van armoedebestrijding anderzijds.

Met de nieuwe voertuigen kunnen jaarlijks ca. 180.000 consumenteneenheden aan vers en gezond voedsel bij Amsterdamse supermarkten worden opgehaald en vanaf nu gegarandeerd gekoeld en veilig vervoerd wordt naar het Voedselbank distributiecentrum in de Houthavens.

De brigade zal worden bemand door studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam.