Real Estate Real Estate
Investment Investment
Development Development

19-07-2018


VIDEOGAME-ONTWIKKELAAR GUERRILLA HUURT VOORMALIGE KASBANK

Kroonenberg Groep en Guerrilla hebben overeenstemming bereikt voor een langjarige huurovereenkomst voor het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225, dat momenteel ingrijpend wordt verbouwd. Het gehuurde betreft circa 7.300 m² kantoorruimte, met een inpandige parkeergarage voor 24 auto’s, 30 scooters en 300 fietsen. Hiermee is de kantoorruimte geheel verhuurd.

Kroonenberg Groep is sinds 2016 eigenaar van het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal.  Het rijksmonument van architect J.F. Staal, waar voorheen de drukkerij en redactiekantoren van de Telegraaf gehuisvest waren, wordt wederom een uitgesproken icoon. Na vertrek van huurder Kasbank is gestart met de herontwikkeling tot een nieuwe landmark in de historische binnenstad van Amsterdam. De herontwikkeling voorziet in 7.300 m² hoogwaardige kantoorruimte verdeeld over 5 verdiepingen. Adembenemend is het uitzicht op de stad vanuit de panoramaverdieping die gerealiseerd wordt boven in het monument.

Op de begane grond wordt de spectaculaire pershal over twee verdiepingen, zichtbaar vanaf de straat, in ere hersteld door het verwijderen van de later aangebrachte verdiepingsvloer. Deze imposante retailruimte, met een oppervlakte van 2.700 m²,  zal zowel vanuit de Nieuwezijds Voorburgwal als vanuit de Kalverstraat ontsloten worden.

Guerrilla is een toonaangevende Nederlandse ontwerper en ontwikkelaar van PlayStation games en onderdeel van Sony Interactive Entertainment.

Hermen Hulst, Managing Director & Co-founder, licht de keuze voor het pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal toe: “Guerrilla heeft altijd kantoor gehouden in de binnenstad, Amsterdam is echt onderdeel van Guerrilla’s identiteit. Maar met 250 mensen en flinke groeiplannen is het lastig een pand te vinden met hoogwaardige technische infrastructuur en ruimte voor geluidsstudios, bioscopen en motion-capture faciliteiten. Het Telegraafgebouw voldoet aan al onze eisen en wensen, op een steenworp van de Dam. Ik zie er naar uit samen met Kroonenberg Groep hier ’s werelds mooiste Game Studio van te maken.”

Lesley Bamberger, eigenaar Kroonenberg Groep, vult aan: “We zijn heel blij dat Guerrilla er wederom voor heeft gekozen om bij ons te huren, nadat wij hen in The Bank als eerste huurder konden vastleggen. Het is mooi om een Nederlandse huurder, met een grote internationale uitstraling, in dit iconische pand te mogen huisvesten.”

Voor de resterende retailruimte die op de begane grond wordt gecreëerd, wordt nog een geschikte huurder gezocht. Architectenbureau Rijnboutt tekent voor het ontwerp van de herontwikkeling. De verwachtte oplevering is eind 2019.

Kroonenberg Groep werd bij deze transactie juridisch bijgestaan door Lexence. Guerrilla werd geadviseerd door CBRE en NautaDutilh.