05-02-2018


BIOSCOOP IN KEYSERSTROOM TE MEPPEL VERHUURD

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming voor een langjarige huurovereenkomst in de Keyserstroom te Meppel bereikt met Albert Jan Vos, voormalig directeur JT Bioscopen. Het gehuurde betreft circa 2.500 m² ten behoeve van een bioscoop en horecagelegenheid die in het vernieuwde winkelcentrum gerealiseerd zullen worden. De huurovereenkomst gaat eind 2018 in.

De bioscoop zal Luxor heten, refererend aan de bioscoop die vroeger in Meppel gevestigd was. De 4 zalen en totaal 360 stoelen, worden als een klassieke bioscoop ingericht met rood pluche. Verwachting is dat er jaarlijks circa 100.000 bezoekers gebruik zullen maken van de bioscoop. De aangrenzende horecagelegenheid zal een terras aan de voorzijde krijgen.

Albert Jan Vos begon zijn carrière als bioscoopmanager in Meppel, runde jarenlang twee bioscopen in de regio en gaf vier jaar leiding aan JT Bioscopen. Maar ook in de combinatie met horeca is dhr. Vos geen onbekende, hij is namelijk verantwoordelijk voor het zeer succesvolle horeca/bioscoop concept in Hoogeveen, genaamd Het Postkantoor.

“Het bioscoopbloed kruipt waar het niet gaan kan!” zegt Albert Jan Vos. “Als directeur van JT heb ik in 2015 noodgedwongen de bioscoop in Meppel moeten sluiten en daarom is het zeer bijzonder dat ik nu de bioscoop ook weer kan openen. Maar deze keer niet alleen een goede bioscoop, ook een krachtige horecaformule zoals in Hoogeveen zal in het pand worden gevestigd. Dit is al jarenlang een succes en zal zich ook in Meppel bewijzen!”.

Wethouder Roelof Pieter Koning: “Nadat we in het voorjaar van 2017 de komst van bioscoop konden aankondigen, is het fantastisch voor Meppel dat Kroonenberg Groep nu een zeer ervaren exploitant heeft gecontracteerd. Dit is een prachtige aanzet voor de verdere invulling van de Keyserstroom en een goede ontwikkeling voor de beleving van de binnenstad van Meppel.”

De Keyserstroom, gelegen in het kernwinkelgebied van Meppel, wordt momenteel ingrijpend verbouwd naar ontwerp van architect EUP Design. Beleving en ontmoeting staan in het ontwerp centraal. De toevoeging van een bioscoop en horeca zorgt ervoor dat bezoekers vaker naar Meppel komen en er langer zullen verblijven, wat een positief effect heeft op de levendigheid in dit deel van de stad.

Naar verwachting zal de vernieuwde Keyserstroom eind 2018 geopend worden.

Deze transactie is tot stand gekomen door inzet van E.CP, de ontwikkelaar van de Keyserstroom.