Real Estate Real Estate
Investment Investment
Development Development

10-10-2017


UNDER ARMOUR HUURT OP KALVERSTRAAT

Kroonenberg Groep heeft overeenstemming bereikt met Under Armour voor een langjarige huurovereenkomst aan Kalverstraat 16-18 in Amsterdam. Het gehuurde betreft circa 1.165 m² winkelruimte, waarin Under Armour haar eerste Europese flagship-store zal openen.

Het Amerikaanse sportmerk Under Armour is dé challenger van grootmachten als Nike en Adidas. Door innovatie, sport en technologie samen te brengen zijn zij continu bezig met het beter laten presteren van sporters. In de nieuwe flagship-store zal de focus liggen op alle geavanceerde producten en designs van Under Armour, voor mannen, vrouwen en kinderen.

In het pand aan de Kalverstraat waren tot 2015 de SupperClub en CoolCat gevestigd. Kroonenberg Groep is momenteel in de laatste fase van de herontwikkeling om het totale complex in haar originele staat terug brengen.

De begane grond aan de Kalverstraat kent een vrije hoogte van bijna 8,2 meter, daarna splitst de winkelruimte zich in een split level waarbij de lower-ground floor een vrije hoogte kent van circa 4,3 meter en de upper-ground floor circa 4,4 meter. Doordat de voormalige ruimte van de SupperClub onderdeel uitmaakt van deze herontwikkeling zal halverwege de upper-groundfloor de vrije hoogte bijna 6,7 meter bedragen. Hierdoor ontstaat een bijzonder verrassende en spectaculaire winkel met iconische gevel waarin de flagship-store van Under Armour volledig tot haar recht komt.

In plaats van de negen kleine appartementen die zich boven Kalverstraat 16-18 bevonden, worden door Kroonenberg Groep zeven hoogwaardige, ruime huurappartementen voor het middensegment gerealiseerd.

Kroonenberg Groep werd bij deze transactie bijgestaan door KroesePaternotte. Under Armour werd begeleid door Cushman & Wakefield.