Real Estate Real Estate
Investment Investment
Development Development

05-09-2017


GRATIS OV ROND WINKELCENTRUM GELDERLANDPLEIN UITGEBREID

Kantoorpersoneel, bewoners en scholieren op de Zuidas en in Amsterdam-Buitenveldert konden al gratis in luxe busjes met wifi van en naar winkelcentrum Gelderlandplein. Vanaf maandag 4 september kunnen ook toeristen, studenten, bewoners en werkenden van Buitenveldert-Oost tot de VU gebruik maken van de gratis Gelderlandpleinlijn.

Kroonenberg Groep, GVB en Stadsdeel Zuid breiden wegens overtreffende verwachtingen de succesvolle Gelderlandpleinlijn vanaf 4 september 2017 uit met twee extra routes. Lijn 464 zal via de Boelelaan en de A.J. Ernststraat de Zuidas en Gelderlandplein verbinden met de Beneluxbaan tussen Novotel en Holiday Inn in Buitenveldert-Oost. Lijn 465 rijdt in tegengestelde richting, waarmee de VU beschikt over een snelle lijn naar het winkelcentrum en de Zuidas. Beide routes worden drie keer per uur gereden door Stadsvervoerder GVB, die ook deze nieuwe lijnen uitvoert in opdracht van Kroonenberg Groep, eigenaar van winkelcentrum Gelderlandplein.

Maandag 4 september werden de nieuwe buslijnen in gebruik genomen in aanwezigheid van Lesley Bamberger, directeur Kroonenberg Groep, stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar en namens het GVB Alexander ten Have.

Lesley Bamberger: “De Gelderlandpleinlijn is een groot succes gebleken en dat heeft er toe geleid dat er meer vraag uit de buurt is om de bussen een grotere ronde te laten rijden. Dat gaan we nu realiseren en daarmee is ook het Gelderlandplein nog beter bereikbaar.’

Paul Slettenhaar: “Deze buslijn is een uniek voorbeeld van publiek/private samenwerking. Met deze speciale ov-voorziening zijn alle belangrijke bestemmingen in Buitenveldert goed te bereiken. Kroonenberg Groep, GVB, stadsdeel Zuid en betrokken buurtgenoten hebben zich hier sterk voor gemaakt.”

Alexander ten Have: “Het succes van de samenwerking heeft zich bewezen, en we zijn blij dat we hem kunnen voortzetten en uitbreiden. Deze bundeling van private en publieke expertise zorgt voor een creatieve en passende mobiliteitsoplossing voor onze reiziger.”

Voor de Gelderlandpleinlijn is een app ontwikkeld die laat zien waar de bus zich bevindt en hoe lang de wachttijd is. Ook is de buslijn door GVB opgenomen in de eigen reisinformatie en is de dienstregeling te raadplegen via de website en app van 9292.