Real Estate Real Estate
Investment Investment
Development Development

05-09-2016


NIEUWE HUURDERS VOOR GELDERLANDPLEIN

Kroonenberg Groep neemt donderdag samen met de Gemeente Hilversum de Warmte Koude Installatie van het Hilvertshof in gebruik. Directeur Lesley Bamberger en wethouder Nicolien van Vroonhoven zullen samen de symbolische kraan open draaien.

Bij een Warmte Koude Installatie (WKO) wordt de warmte die in de zomer vrij komt bij het koelen door middel van bronnen in de bodem opgeslagen. Deze opgeslagen warmte wordt in de winter weer gebruikt om het winkelcentrum, met behulp van warmtepompen, te verwarmen. Door het op deze manier verwarmen en koelen van het winkelcentrum worden er (nagenoeg) geen fossiele brandstoffen (gas) gebruikt. De door het systeem gebruikte elektrische energie is volledig te verduurzamen (groene stroom). Het systeem werd door Raadgevend Ingenieursbureau Hori geëngineerd en door Energie Totaal Projecten  geïnstalleerd.

Kroonenberg Groep heeft bij de herontwikkeling van het Hilvertshof verschillende energiezuinige duurzame voorzieningen getroffen waarmee het energielabel van het winkelcentrum van D naar A is gegaan. Naast de warmte koude opslag zijn er ondermeer HR107 ketels geplaatst; is HR++ glas voorzien in de winkelpuien; wordt gebruikt gemaakt van LED- en T5 verlichting en is vloer- en dakisolatie toegepast.

Kroonenberg Groep is in 2015 gestart met de werkzaamheden die nodig zijn voor de herontwikkeling van winkelcentrum Hilvertshof. Het winkelcentrum wordt ingrijpend verbouwd naar ontwerp van architect Rijnboutt. Licht, lucht en ruimte zijn daarin de belangrijkste veranderingen. Harde vierkante vormen maken plaats voor ronde vormen met veel glas. Het aantal entrees wordt gereduceerd van 8 naar 5. Ook is een aantal vloeren opengebroken, waardoor hoogte en licht worden gecreëerd. De metamorfose van het winkelcentrum heeft het mogelijke gemaakt dat retailers grotere winkels kunnen huren. Onlangs opende H&M haar megastore in de nieuwe passage aan de Kerkstraat. Zara zal eind dit jaar haar vernieuwde en vergrootte winkel openen. In het voorjaar van 2017 opent Primark haar deuren. Andere huurders in het winkelcentrum zijn onder meer Blokker, Kruidvat, Jambelle, Van Os Lederwaren en Vishandel Volendam.